Kilpailuohjeet

KNOCK-OUT-SPRINTIN SM-KILPAILU JA WRE-KILPAILU
9.5.2024 HELSINKI/MUNKKINIEMI-MUNKKIVUORI

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä, SM-kilpailuista vuodelle 2024 annettuja erillisiä ohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita. WRE-sarjoissa M/W21 noudatetaan lisäksi IOF:n kilpailusääntöjä.

Päätoimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Pekka Väisänen
Ratamestari: Atte Lahtinen
Tulospalveluvastaava: Timo Kokko 
Ratavalvoja: Ville Koponen, Lynx
Kilpailunvalvoja (TA): Petri Annila
IOF Event Adviser: Jouko Jylhä, SSL
Tuomari (SM-knock-out): Petri Paukkunen
Avustava tuomari (SM-knock-out): Johan Uusimäki
Tiedustelut: Pekka Väisänen, pekka.vaisanen@helsinginsuunnistajat.fi, p. 0400490837
Tiedottaja/lehdistö: Marika Mattila, marika.mattila@helsinginsuunnistajat.fi, p. 0407382603

Maasto ja harjoituskielto

Maasto koostuu kerrostaloalueista sekä niiden väliin jäävistä puistoalueista ja hyväpohjaisista puistometsiköistä. Maasto on nopeakulkuista vähäisillä korkeuseroilla.

Harjoituskielto on SSL:n karttarekisterissä sekä kisasivuilla. Lajisääntöjen kohdan 18.132 mukainen täysi kilpailu- ja harjoittelukielto on voimassa torstaista 25.4. alkaen. Tämän jälkeen kaikki alueella liikkuminen on kiellettyä seuraavin poikkeuksin:

– Turunväylän käyttäminen on sallittu.
– Niissä kohdissa, missä kieltoalue rajoittuu tiehen, katsotaan kieltoalueen puoleisen jalkakäytävän olevan osa kieltoaluetta. Autolla tai julkisella kulkuvälineellä kulkeminen ja vastakkaisen puolen jalkakäytävällä liikkuminen on sallittua.
– Saapuminen kilpailupaikalle ja liikkuminen kilpailupäivänä 9.5. on sallittua järjestäjän erikseen antamien ohjeiden mukaisesti. Saapumisohje julkaistaan tiistaina 7.5 klo 12 mennessä.

Kilpailu- ja harjoittelukielto koskee niin urheilijoita kuin heidän tukihenkilöitään. Kielto on sama SM-kilpailun ja kansallisen kilpailun osalta, ja on voimassa SM-kilpailun päättymiseen asti. Mikäli liikkuminen alueella on välttämätöntä työn, asumisen tai opiskelun takia, ota yhteys kilpailunjohtajaan. Olkaa tarkkana kilpailupäivänä liikkuessanne! Sääntörikkomus johtaa hylkäykseen.

Kartta

Kartan on tehnyt Atte Lahtinen ja se on kauttaaltaan päivitetty huhtikuun 2024 aikana. Kartta on ISSprOM 2019-2 kuvausohjeen uusimman version mukainen, ja esimerkiksi sisältää muutamassa kohdassa uutta 533 Area with obstacles -merkkiä. Kilpailukartat on tulostettu 5/2024 MapLinessa. Mittakaava on kaikissa SM-kilpailun sarjoissa ja vaiheissa 1:4000. Kaikki kartat ovat kooltaan A4 ja muovisuojuksessa. Käyräväli on 2 metriä.

Kielletyt alueet

Sprinttisuunnistuksen normaalit kielletyt kohteet, ks. kuva. Keväällä moni pensasaita on trimmattu matalaksi, ja näitä paikkoja on korostettu maastossa punakeltaisella muovinauhalla. Samoin muita kiellettyjä kohteita on tarpeen mukaan vahvistettu maastossa samalla nauhalla. Violetilla vinorasterilla karttaan merkityt kielletyt alueet on rajattu maastoon punakeltaisella muovinauhalla vähintään niissä kohdissa, joissa alueen reunaviiva on yhtenäinen. Kiellettyjä alueita ja sprinttisuunnistuksen kiellettyjä kohteita valvotaan, ja rike johtaa kilpailijan hylkäämiseen.

Kielletyt autotiet / teiden ylityspaikat

Vilkkaimmin liikennöidyt autotiet on merkitty kilpailukartoissa kielletyksi alueeksi. Jalkakäytävän käyttö on sallittu.

Kilpailussa on muutamassa kohdassa valvottu tienylitys. Sallittu ylityspaikka on merkitty maastoon kuvan mukaisin valko-punaisin muovisin työmaa-aidoin. Kilpailijan tulee ylityspaikan molemmissa päissä kulkea näiden aitojen välistä. Ylityspaikkoja valvotaan, ja oikaiseminen johtaa hylkäykseen.

Keinotekoiset aidat

Maastossa on joitakin ns. ratateknisiä aitoja. Niiden osalta pätee seuraavat säännöt:

  • Paksulla violetilla viivalla karttaan merkityt aidat on merkitty maastoon punakeltaisella muovinauhalla. Näitä on kartassa korostettu kielletyn alueen rasterilla mikäli mahdollista.
  • Mustalla aidan symbolilla merkityt keinotekoiset aidat ovat maastossa joko metallista mellakka-aitaa tai valko-punaista muoviaitaa.
  • Mikäli aita on kartalla vain osassa kilpailun vaiheista, joiden kartassa paikka näkyy, on se merkitty karttaan paksulla violetilla viivalla. Eli jos maasto muuttuu, on muutos aina violetilla värillä.
  • Mikäli aita on sama kaikissa kilpailun vaiheissa, voi merkintä olla tapauskohtaisesti joko musta aidan symboli tai paksu violetti viiva.

Rastinmääritteet

Irralliset rastinmääritteet on saatavilla lähtökarsinassa karsinnassa ja B-finaaleissa. Ks. kohta lähtöjen toiminta. Erävaiheissa rastinmääritteet ovat vain kartassa. Rastinmääritteille ei ole tarjolla kiinnitysvälineitä. Rastinmääritteet on painettu kaikilla radoilla myös karttaan. Suurin määritteiden koko on 160x50mm.

Leimausjärjestelmä

Karsinnassa ja B-finaaleissa käytetään normaalia Emit-leimausta. Erävaiheissa käytetään emiTag-leimausta.

Emit-kortin tarkistus

Emit-kortin toimivuuden voi testata kilpailukeskuksessa. Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa järjestäjille ilmoitettua kilpailukorttia. Järjestäjä ei varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjille ilmoitettua Emit-korttia, suoritus hylätään (Lajisäännöt 11.518). Muutokset ilmoitetaan kilpailuaamuna infoon. Muutoksesta veloitetaan 3 €. Emit-tarkistuslipukkeita on saatavilla lähdössä.

Sallitut Emit-kortit

SSL:n sääntöjen mukaan vain alkuperäisessä kunnossa olevien Emit-korttien käyttö on sallittua. Avatun kortin käyttäminen johtaa suorituksen hylkäämiseen. Älkää käyttäkö kortteja, joihin on vaihdettu paristo!

Emit-vuokrakortit

Ilman Emit-numeroa ilmoittautuneille järjestäjä varaa vuokrakortit. Kortit lunastetaan kilpailukeskuksessa sijaitsevasta infosta, vuokra 5 €. Palauttamatta jääneestä vuokrakortista veloitetaan 80 €.

EmiTagit

Järjestäjä on varannut kaikille alkueriin pääseville kaksi emiTagia. Ne jaetaan alkuerien lähtökynnyksellä. EmiTagit on laitettava samaan käteen niin, että lähemmäksi sormia tulee pienempi numero. Palauttamatta jääneestä emiTagista veloitetaan 110 €. EmiTagin toimivuuden voi testata alkuerien lähtökynnyksellä olevalla leimasimella. Samalla näet, miten se ilmoittaa onnistuneesta leimauksesta vilkkumisella. Nollaus suoritetaan lähtöpaikalla.

EmiTagit kerätään pois karsiutuneilta kilpailijoilta maalikaranteenista poistuttaessa. Finaaliin päässeiltä emiTagit kerätään finaalin leimantarkistuksen jälkeen.

Leimaus emiTagilla

Juokse rastin ohitse ja vie samalla emiTag leimasinyksikön päälle (alle 50 cm etäisyydelle). EmiTagin käyttäminen leimasimen sivuitse ei välttämättä tuota onnistunutta leimausta.  Muista tarkistaa, että emiTagin LED vilkkuu leimauksen jälkeen (5 sekuntia). Jokaisella rastilla on yksi leimausyksikkö (TFTP). Älä kosketa emiTagilla leimausyksikköä. Lisää ohjeita emiTagin käytöstä on Emitin sivulla (englanniksi).

Rastit

Rasteilla on rastiliput ja Emit tai emiTag -leimasimet. Huom! Osa alkuerien rasteista on käytössä myös iltapäivän kansallisessa kilpailussa ja B-finaaleissa. Näillä rasteilla on sekä normaali Emit-leimasin että emiTag-leimasin samassa pukissa. Normaalilla Emit-kortilla on tällöin leimattava normaalilla Emit-leimasimella! 

Mallirasti on nähtävissä opaspaalun luona, jossa on myös Emit-testaus.

Sarjat ja matkat

Sarjat, matkat ja rastien määrät ilmoitetaan erillisessä taulukossa kilpailusivulla.

Kilpailunumerot

Karsinnan ja alkuerien numerot ovat saatavilla kummassakin vaiheessa lähtökynnysalueen portin vieressä. Kilpailija vastaa itse oman kilpailunumeronsa ottamisesta ja kiinnittämisestä. Numerot poistetaan lähtökynnysalueelta sen sulkeutumisen jälkeen (karsinta kello 9.15 ja alkuerät klo 11.55). Omat hakaneulat. Kilpailunumeroa ei saa taittaa. Erävaiheeseen pääsevät saavat uudet kilpailunumerot alkuerän lähtökynnysalueelta. WRE-sarjoissa on erävaiheissa käytössä numeroliivit. Erävaiheessa samaa numeroa käytetään finaaliin asti. B-finaaleissa on käytössä karsinnan kilpailunumero.

Lähtökynnykset

Karsinta

SM-kilpailun karsinnan lähtökynnys aukeaa klo 8.45 ja sulkeutuu klo 9.15. Matkaa kilpailukeskuksesta lähtökynnykselle on 1200 m (parkkipaikalta lähtökynnykselle on 300–400 m). Lähtökynnysalueella on hyvä rajattu ja valvottu verryttelyalue ja wc:t. Kilpailukeskuksessa on wc-tilaa – käy wc:ssä jo ennen lähtökynnykselle lähtöä. Lähtökynnyksellä ei ole katettua eikä lämmintä tilaa. Lähtökynnykseltä on varustekuljetus kilpailukeskukseen. Karsinnan lähtö on lähtökynnysalueen reunalla. Ensimmäinen lähtö on klo 9.15.

Alkuerät

Alkuerien lähtökynnys aukeaa klo 11.25 ja sulkeutuu klo 11.55. Matkaa kilpailukeskuksesta lähtökynnykselle on 600 m. Lähtökynnyksellä on sisätilaa, ja sieltä on varustekuljetus kilpailukeskukseen. Alkuerien lähtökynnykseltä on lähtöpaikalle matkaa 1000 m. Alkuerien lähtökynnysalueen reunalla on ns. esilähtö. Esilähdöstä kilpailijat päästetään lähtöryhmittäin kohti lähtöä 15 min ennen omaa lähtöaikaa. Viitoitukselta ei saa poiketa.

Välierät

Välierien lähtökynnys aukeaa klo 14.20 ja sulkeutuu kello 15.15. Välierien lähtökynnys on sama kuin alkuerien lähtökynnys. Lähtökynnykseltä lähtöön on 600 m. Lähtökynnysalueen reunalla on ns. esilähtö, jossa jaetaan GPS-laitteet M/W21-sarjojen urheilijoille. Esilähdöstä kilpailijat päästetään lähtöryhmittäin kohti lähtöä 10 min ennen omaa lähtöaikaa. Viimeinen osuus lähtöviitoituksesta kuljetaan toimitsijan saattamana.

Finaali

Finaalin lähtökynnys aukeaa klo 16.50 ja sulkeutuu kello 17.15. Finaalin lähtökynnys sijaitsee kilpailukeskuksen sisätiloissa. Lisäksi pihalla on pieni verryttelyalue. Lähtökynnykseltä lähtöön on alle 100 m. Lähtöön siirrytään toimitsijan johtamana 5 min ennen lähtöaikaa.

Huom. W21-sarjan viimeisen välierän kilpailijoiden on varauduttava siirtymään lähtökynnykselle lähes välittömästi eränsä tulosten selvittyä!

Yleistä lähtökynnyksistä

Lähtökynnyksellä ei ole luvallista pitää mukana puhelinta tai muita kommunikointiin käytettäviä laitteita (esim. tabletit), edes suljettuna. Mitään alueen karttoja ei saa olla mukana lähtökynnyksellä, mukaan lukien edellisten vaiheiden kartat. Valmentajia ja huoltajia ei päästetä lähtökynnykselle. Lähtökynnykselle ei pääse sen sulkemisajankohdan jälkeen ja sieltä voi poistua vain lähtöön. Sulkemisesta myöhästyneet suljetaan kilpailusta. B-finaaleissa ei ole lähtökynnystä.

Varustekuljetus

Lähtökynnyksiltä (karsinta, alkuerät, välierät ja finaali) on järjestetty varustekuljetus kilpailukeskukseen (kts. paikka kilpailukeskuksen kartasta). Kilpailijan pitää jättää varusteet kuljetukseen omassa nimikoidussa pussissa tai kassissa.

Lähdöt

Lähtöjen numerointi

Lähtö 1: SM-karsinnan lähtö. Lähtöpaikka on lähtökynnysalueen reunalla, etäisyys kilpailukeskuksesta 1200 m.
Lähtö 3: SM-alkuerien lähtö, lähtökynnykseltä 1000 m.
Lähtö 4: B-finaalit sekä Helsinki O-Games -sprintti iltapäivä. Etäisyys kilpailukeskuksesta 200 m.
Lähtö 5: SM-välierät ja -finaalit. Lähtö sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Lähtöön 1 on opastus myös autopysäköinnistä.

Lähdön toiminta (karsinta, B-finaalit)

– 4 min: kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan. Irralliset rastinmääritteet saatavilla, ei kiinnitystarvikkeita
– 3 min: Emit-nollaus
– 2 min: 
– 1 min: karttasangot, joiden vierellä kilpailija odottaa viimeisen minuutin
– Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Kilpailijan vastuulla on ottaa oikea kartta.

Lähdöstä on yhtenäinen viitoitus K-pisteelle.

Lähdön toiminta (alkuerät, välierät ja finaali)

Järjestäjät kutsuvat kilpailijat emiTagin nollaukseen neljä minuuttia ennen lähtöä. Kaksi minuuttia ennen lähtöä kilpailijat ohjataan omaan karsinaan. Mikäli käytössä on runner’s choice -hajonta, tulee minuutti ennen lähtöä komento ”kartat”. Silloin toimitsija nostaa valintakarttojen päällä olevan levyn pois. Valintakartta on kiinnitetty alustaan, eikä sitä voi ottaa käteen. Katseluaikaa on 20 sekuntia. Silloin tulee komento ”aika” ja toimitsija laskee levyn takaisin kartan päälle. Kilpailija siirtyy sitten valitsemansa vaihtoehdon mukaisen kartan kohdalle. Levyssä on kirjaimet A, B ja C karttojen kohdalla ja kartasta näkyy sarjatiedot (ks. kohta Ratatiedon merkintä kilpailukartoissa). Karttaan saa koskea ennen lähtöä, mutta sen saa ottaa vasta lähtöhetkellä.

Kuva otettu harjoituksessa lähtösuunnasta eli kilpailija lähtee kuvaajaa kohti.

Hajonta

Erävaiheissa voi olla käytössä hajonta. Se voi olla salmiakki (tai vastaava) tai runner’s choice eli juoksijan valinta. Hajontaa ei välttämättä ole käytössä kaikilla sarjoilla ja kaikissa erävaiheissa.

Runner’s choice -hajonnassa kilpailijalla on lähtökarsinassa 20 sekuntia aikaa valita kolmesta vaihtoehdosta A, B ja C (ks. lähdön toiminta). Vaihtoehdot tulevat näkyviin 1 minuutti ennen erän lähtöaikaa. Valinta tehdään kolmesta karttapalasta, joissa on esitetty vain hajontaa sisältävä osuus. Kartanpalat ovat samalla paperilla. Kilpailija ottaa lähtöhetkellä valintansa mukaisen kilpailukartan.

Ratatiedon merkintä kilpailukartoissa

Erävaiheessa kilpailukarttoihin on sarjatietona merkitty päivän vaihe (QF = alkuerät (quarter-finals), SF= välierät (semi-finals) ja Final = finaali), sarjatunnus sekä hajontamenettelyä käytettäessä hajontatunnus (A/B/C). Merkinnät noudattavat seuraavaa logiikkaa:

  • QF M21 A = Alkuerä M21 runner’s choice -hajonta A
  • SF D18 B = Välierä D18 runner’s choice -hajonta B
  • Final W21 = Finaali W21
  • jne.

Mikäli kilpailun kyseisessä vaiheessa ei ole käytetty hajontamenettelyä tai käytössä on salmiakki tms. hajonta, ei sarjatunnuksen perässä ole merkintää. Mikäli useammalla sarjalla on sama rata, näkyy kartassa merkinnät molempia sarjoja varten.

Kilpailija vastaa oikean kartan ottamisesta lähtöpaikalla. Kilpailija pystyy erävaiheissa tarkastamaan sarjatunnuksen ennen lähtöhetkeä.

Lähtöluettelot

Karsinta

Karsinnan lähtöluettelot laaditaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjen ja SM-kilpailujen erillisohjeen mukaisesti. WRE-kilpailussa käytetään perusteena maailmanrankia.

Alkuerät ja B-finaalit

Alkueriin pääsee karsinnasta 36 kilpailijaa eli jokaisesta karsintaerästä 12 parasta. Heidät jaetaan alkueriin oheisen taulukon mukaisesti. Taulukko on IOF:n kilpailusääntöjen mukainen. Esim. 1H3 tarkoittaa voittajaa karsintaerästä 3, 4H1 neljänneksi sijoittunutta karsintaerästä 1, jne.

QF1QF2QF3QF4QF5QF6
1H32H21H12H31H22H1
4H13H34H23H14H33H2
5H26H15H36H25H16H3
8H37H28H17H38H27H1
9H110H39H210H19H310H2
12H211H112H311H212H111H3

Jos karsintakilpailussa kaksi tai useampi kilpailija saavuttaa saman ajan, kilpailija, jolla on korkeammat pisteet kilpailun lähtöluettelon laadinnassa käytetyssä rankissa, saa karsintakilpailun paremman sijoituksen. Jos rankipisteet ovat tasan, sijoitus arvotaan. Tasatulos karsinnassa ei muuta erävaiheeseen pääsevien kilpailijoiden enimmäismäärää, joka on 36 kilpailijaa. Esim. mikäli sijalla 12 on kaksi kilpailijaa, niin vain toinen heistä pääsee jatkoon. Muut kilpailijat sijoitetaan B-finaaliin (myös hylätyt, keskeyttäneet ja ei lähteneet). Sen lähtöjärjestys määräytyy karsinnan perusteella. B-finaalit juostaan normaalisti väliaikalähdöin. Alkuerien ja B-finaalien lähtölistat julkaistaan kilpailukeskuksessa ja kilpailun nettisivuilla heti lähtölistojen valmistuttua.

Välierät

Välieriin pääsee jokaisesta alkuerästä kolme (3) parasta. Välierään 1 sijoitetaan alkuerien 1 ja 2 kolme parasta kilpailijaa. Välierään 2 sijoitetaan alkuerien 3 ja 4 kolme parasta kilpailijaa. Välierään 3 sijoitetaan alkuerien 5 ja 6 kolme parasta kilpailijaa. Välierien lähtölistat julkaistaan heti niiden valmistuttua.

Finaali

Finaaliin pääsee kaksi parasta jokaisesta välierästä. Finaalien lähtölistat julkaistaan heti niiden valmistuttua.

Aikataulut

Karsinta

9.15 Lähtökynnys sulkeutuu
9.15 Karsinnan ensimmäiset lähdöt

Alkuerät
11:55Lähtökynnys sulkeutuu
12:15D18 QF113:15M21 QF1
12:20D18 QF213:20M21 QF2
12:25D18 QF313:25M21 QF3
12:30D18 QF413:30M21 QF4
12:35D18 QF513:35M21 QF5
12:40D18 QF613:40M21 QF6
12:45H18 QF113:45W21 QF1
12:50H18 QF213:50W21 QF2
12:55H18 QF313:55W21 QF3
13:00H18 QF414:00W21 QF4
13:05H18 QF514:05W21 QF5
13:10H18 QF614:10W21 QF6
Välierät
15:15Lähtökynnys sulkeutuu
15:30D18 SF116:00M21 SF1
15:35D18 SF216:12M21 SF2
15:40D18 SF316:24M21 SF3
15:45H18 SF116:36W21 SF1
15:50H18 SF216:48W21 SF2
15:55H18 SF317:00W21 SF3
Finaalit
17:15Lähtökynnys sulkeutuu
17:28M21 F
17:40W21 F
17:50D18 F
18:00H18 F
B-finaalit

Ensimmäiset lähdöt klo 14.15, ei lähtökynnystä.

Maali

Karsinta ja B-finaalit

Karsinnassa ja B-finaaleissa käytetään maalileimausta, josta jatketaan välittömästi leimantarkastukseen. Mahdolliset epäselvyydet käsitellään itkumuurilla leimantarkastuksen läheisyydessä.

Erävaiheet

Erävaiheissa on läpijuostava maali ja sijoituksen ratkaisee tarvittaessa maalituomari. Sijoitus ratkaistaan siitä, kun rinta ylittää maaliviivan. Eli käden heilautus ei auta. Ajat tulevat online-tuloksiin automaattisesti emiTagien perusteella. Sijoituksia ja aikoja muutetaan tarvittaessa maalituomarin päätöksen jälkeen.

Maaliin tultuaan kilpailija antaa pienempinumeroisemman emiTagin toimitsijalle. Se luetaan järjestelmään. Mikäli sen leimoissa on ongelmia, kilpailija ohjataan itkumuurille. Siellä luetaan molemmat emiTagit ja katsotaan, löytyykö puuttuvat leimat toisesta emiTagista. Mikäli oikeita leimoja ei löydy, kilpailija hylätään.

Maastohylkäykset

Kilpailija ohjataan itkumuurille mikäli maastovalvonta on havainnut kilpailijan kulkeneen kielletyllä alueella tai ylittäneen kielletyn kohteen. Keskustelun jälkeen tuomari voi hylätä kilpailijan. Mikäli mahdollinen rikkomus tapahtuu aivan radan lopussa ja tieto ei ehdi itkumuurille ennen leimojen tarkistusta, kilpailija voidaan pyytää takaisin itkumuurille.

Maalikaranteeni

Alkuerissä ja välierissä maaliin tulleet kilpailijat pidetään emiTagin luennan jälkeen rajatulla alueella maalin läheisyydessä. Alueella on pysyttävä, kunnes kyseisen erän tulokset on vahvistettu. Tulokset tuodaan paperilla maalikaranteeniin.

Ohjeet keskeyttäneille

Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa.

Verryttelyalueet

Kilpailusuoritusten jälkeen verryttely on sallittu parkkipaikan ja kilpailukeskuksen välisellä viitoituksella sekä kilpailu- ja harjoituskieltoalueen ulkopuolella.

GPS-seuranta

Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa sarjoissa M21 ja W21 osana ISTV-lähetystä. Seuranta on näiden sarjojen välierissä ja finaaleissa. Seurantalaitteet jaetaan välierien lähtökynnyksen esilähdössä, missä laite asetetaan numeroliivin taskuun. Finaalista karsiutuneilta kerätään laitteet pois välierän jälkeen maalikaranteenista poistuttaessa. Finaaliin päässeiltä laitteet kerätään maalissa vasta finaalin jälkeen.

Vastalauseet

SM-kilpailussa on käytössä lajisääntöjen liitteen F mukainen tuomarimenettely. Kilpailijan tai hänen tukihenkilönsä on tehtävä rikkomusilmoitus tuomarille viimeistään 5 minuutin kuluttua erän tulosten julkaisusta. Rikkomusilmoituksen voi tehdä suullisesti, mutta se on vahvistettava kirjallisesti pian suullisen ilmoituksen jälkeen. Rikkomusilmoituksesta ei peritä maksua. Tuomari sijaitsee itkumuurin läheisyydessä. Tuomari tekee päätöksen mahdollisimman pikaisesti ja tiedottaa siitä välittömästi asianomaisia. Tuomarin päätöksestä ei voi tehdä vastalausetta. Mahdollinen valitus kilpailun päätyttyä tehdään lajisääntöjen kohdan 6.7 mukaisesti.

Kilpailukeskus 

Kilpailukeskus sijaitsee Munkkiniemen ala-asteen piha-alueella, Tietokuja 1, Helsinki. Kilpailijoille ei ole tarjolla sisätilaa. Kilpailukeskukseen tulee saapua järjestäjien saapumisohjeen mukaisesti. 

Kilpailukeskuksessa on info, wc:t, ensiapupiste, suunnistustarvikekauppoja ja kahvila, jossa on myynnissä keittoa, kahvia, sämpylää, pullaa ja makkaraa. Seurateltoille ei ole pystytysmahdollisuutta. 

Pesumahdollisuutta ei ole tarjolla järjestäjän puolesta.

Saapuminen ja pysäköinti

Erilliset saapumisohjeet kilpailukeskukseen julkistetaan 7.5.2024 klo 12 mennessä.

Pysäköinti aukeaa klo 7.30. Pysäköintiin ei saa ajaa ennen sitä. Parkkimaksu on 5 €. Maksu ja parkkilipun lunastus kilpailun infosta.

Jalkineet

Suositus on lähtökohtaisesti lenkkari, mutta sadekelillä kannattaa harkita vahvemman pohjakuvion kenkää. Piikkarit ja nastarit on kielletty, ja niiden käyttö johtaa kilpailijan hylkäämiseen.  

Valokuvaaminen ja videointi

Osa kilpailusta televisioidaan. Maastossa ja kilpailukeskuksessa on kuvaajia ja kuvauslaitteistoja, jotka tallentavat kilpailua ja kisatunnelmia. Kilpailun kuvia voidaan julkaista kilpailun verkkosivuilla ja muissa järjestävän seuran viestintäkanavissa.